01
ارد

پمپ آبرسانی چیست ؟

Water supply pump

پمپ آبرسانی یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات مورد استفاده در اکثر ساختمان های چند طبقه است که وظیفه تامین فشار آب را بر عهده دارد. با توجه به رشد زندگی شهرنشینی و افزایش جمعیت در داخل شهرها اکثر ساختمان به صورت چند طبقه ساخته می شوند که فشار آب در طبقات بالای ساختمان بسیار کم بوده، به وسیله پمپ آبرسانی می توان مشکل فشار آب را برطرف کرد. لازم به ذکر است که با توجه به کارکرد پمپ آب رسانی، از آن جهت رفع مشکل افت فشار در کشاورزی و کارخانه های صنعتی نیز می توان استفاده کرد.

پمپ آبرسانی با افزایش فشار در آب موجب افزایش هد و دبی آن می شود، پمپ آب رسانی انرژی لازم برای حرکت آب را از دینام دریافت کرده و توسط پروانه پمپ به آب در حال عبور منتقل می کند که این امر منجر به افزایش فشار در آب در حال جریان می شود. پمپ آب رسانی وظیفه افزایش فشار و حجم آبدهی مناسب را برعهده دارد که در صورت انتخاب صحیح این دو هدف به درستی انجام می پذیرد.

الکتروپمپ های آب خانگی به دو دسته تقسیم می شوند : اول الکتروپمپ های افزایش فشار آب و دوم الکتروپمپ های آب در گردش یا همان پمپ سیرکولاتور یا پمپ های برگشت آب گرم که این سری از پمپ ها جهت به گردش درآوردن آب گرم در یک مدار بسته مثل شوفاژخانه ها استفاده می شوند و معمولا آنها ۱۵۰۰ دور هستند ولی الکتروموتور های پمپ افزایش فشار آب ۳۰۰۰ دور هستند. هرچه میزان دور الکتروموتور بیشتر باشد میزان فشار و صدای تولیدی در هنگام کار آن ها بیشتر خواهد بود.

انواع پمپ های آبرسانی 

برخی از انواع پمپ های آبرسانی را از نظر نوع عملکرد و نیز از نظر استفاده، میتوان به گروه های زیر تقسیم نمود:

پمپ جتی

پمپ فلنچی

پمپ بشقابی

پمپ شناور

کفکش ها

پمپ های طبقاتی و ارتفاع بالا

و…

مهر پمپ ماندگار صنعت 

بخش تحقیقات 

MPMS