01
خرد

پمپ آتشنشانی چیست ؟

Fire Pump

پمپ آتش نشانی به پمپ‌های گریز از مرکزی گفته می‌شود که دارای دِبی بالا در فشار حدود ۸ الی ۱۲ بار است و برای خاموش کردن آتش به‌کار می‌رود.  بعضی از آنها از نوع توربینی با محور عمودی هستند در حالیکه بقیه، پمپ های گریز از مرکز هستند. موتور محرک این گونه پمپها میتواند الکتریکی یا بنزینی و دیزلی باشد. از انجایی که پمپ های اتشنشانی باید همیشه اماده بکار باشند ، ازتابلو برق و پرشر سویچ و اکومولاتور یا منبع تحت فشار برای روشن نمودن پمپ با موتور الکتریکی در لحظه موردنیاز استفاده می گردد.

در بعضی سیستمها به دلیل نشتی آب از اتصالات ویا شیرها و سوپاپ و یا اشکالات دیگر پس از پایین آمدن فشار اکومولاتور پمپ شروع بکار نموده تا فشار مورد نیاز جهت خاموش کردن پمپ تامین گردد. از انجایی که الکتروپمپ های اتش نشانی برای استارت کردن انرژی زیادی مصرف می کنند و همینطور در استارت های زیاد استهلاک فراوانی خواهند داشت از الکترو پمپ کوچکتری که دارای فشار پمپ آتش نشانی اصلی باشد ولی دبی کمتری داشته باشد و با تنظیم پرشر سویچ دوم ودر موقع نشت کردن و کم فشار شدن ابتدا پمپ کوچک در مدار قرار گرفته و در صورت نیاز به دبی بیشتر پمپ اصلی کار خودش را شروع می کند. به اینگونه پمپ های کمکی جوکی پمپ گفته می شود.

پمپ های آتشنشانی انواع و اندازه های مختلفی دارند. در موردی که فشار تغذیه آب عمومی برای فعال کردن اسپرینکلرها خیلی کم است یا انشعاب آب عمومی تامین نشده است، استفاده از پمپ های آتشنشانی ضروری می شود. در مورد نخست، برای تقویت فشار آب عمومی و فعال کردن اسپرینکلرها، یک پمپ آتشنشانی تقویت کننده نصب می شود. در مورد بعدی، پمپ های آتشنشانی به یک مخزن آب اختصاصی (مخزن ذخیره، خلیج، رودخانه و…) متصل خواهد شد تا فشار آب مورد نیاز برای مصارف آتشنشانی را تامین کند.

برخی از انواع پمپ اتش نشانی:

پمپ آتش نشانی عمودی خطی (Vertical In Line Fire Pump)

پمپ آتش نشانی عمودی توربینی (Vertical Turbine Fire Pump)

پمپ آتش نشانی سانتریفیوژ افقی (End Suction Pump)

پمپ آتش نشانی دو مکشه (Split Case Pump)

و…

 

مهر پمپ ماندگار صنعت 

بخش تحقیقات 

MPMS