20
مرد

کاهش بارندگی و حفر چاه‌های غیرمجاز، مهمترین عوامل خشک شدن برخی چاه‌ها در کلات

ایسنا/خراسان رضوی     رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان کلات گفت: کاهش نزولات آسمانی و حفر چاه‌های غیرمجاز از مهمترین عوامل کاهش شدید دبی منابع آب شرب و حتی خشک شدن برخی چاه‌ها در ماه‌های گرم سال است.

رضا رمضان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: با توجه به سطحی و غیر سطحی بودن منابع آبی شهرستان و سطح بالای سفره‌های زیرزمینی در مسیر رودخانه‌ها، در گذشته برای تأمین آب شرب اکثر مناطق چاه‌های سطحی با عمق کم حفاری و به دلیل بارش‌های برف و باران هیچ‌گونه مشکلی در تأمین آب شرب به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار کرد: خشکسالی‌های پی در پی طی سال‌های اخیر علاوه بر شرب، مشکلاتی برای تأمین آب کشاورزی و دام‌ها برای مردم اکثر نقاط کشور از جمله شهرستان کلات به وجود آورد و مردم برای تأمین آب کشاورزی و تأمین مخارج زندگی از روی اجبار به حفر چاه روی آوردند.

رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان کلات اذعان کرد: کاهش بارندگی و حفر چاه‌های پی در پی توسط کشاورزان بر چاه‌های آب شرب و افت ناگهانی سطح ایستایی چاه‌های آب شرب تأثیر گذاشت.

وی افزود: عامل دیگری که متأسفانه در شهرستان با وجود چندین رودخانه که اکنون از دائمی به فصلی تبدیل شده‌اند بر چاه‌های آب شرب تأثیر گذاشت، مهار نکردن آب‌های خروجی از رودخانه‌های شهرستان در فصول بهار و زمستان و جلوگیری از فرار آب‌های زیرزمینی با توجه به شیب تند رودخانه‌ها است.

رمضان‌پور خاطرنشان کرد: در صورت آبخیزداری آب‌های رودخانه‌های شهرستان می‌تواند منبع خوبی برای تغذیه چاه‌های آب شرب و حتی کشاورزی باشد.

وی گفت: در حال حاضر کاهش نزولات آسمانی و حفر چاه‌های غیرمجاز از مهمترین عوامل کاهش شدید دبی منابع آبی شرب و حتی خشک شدن برخی از چاه‌ها در ماه‌های گرم سال است.

رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان کلات ادامه داد: خوشبختانه طی سه سال اخیر برای جلوگیری از وقوع بحران آبی اتفاقات خوبی در شهرستان رقم خورد و مجوز حفر چندین حلقه چاه آهکی به منظور تأمین آب پایدار در شهرستان اخذ شد.

وی از حفر یک حلقه چاه مطالعاتی در شهرستان خبر داد و افزود: برای تأمین آب شرب روستاهای خشت و گرو یک حلقه چاه دستی حفاری شد و اکنون مراحل پایانی در دست اقدام است.

رمضان‌پور بیان کرد: با توجه به چاه‌های فعلی کلات و نیاز آبی آن برای رسیدن به آب پایدار یک حلقه چاه در حال حفاری است که با اتمام و اتصال آن به شبکه توزیع علاوه بر تأمین آب پایدار شهر کلات می‌تواند در مواقع اضطراری از طریق آب‌رسانی سیار به وسیله تانکرهای موجود مشکل آبی مناطق دچار تنش آبی را برطرف کند.

وی یادآور شد: مجتمع سیدالشهدا(روستاهای سیرزار، قله زو، آقداش، نفطه، خلج) که آب شرب آن از یک حلقه چاه دستی در پایین‌دست شهرستان تأمین می‌شود از چند روز گذشته به دلیل کاهش دبی و افت سطح آب دچار مشکل و باعث قطعی آب مجتمع شد که امور آب و فاضلاب شهرستان همچون بحران‌های گذشته از همان لحظه اول با مدیریت و ارسال تانکر سیار به روستاهای تحت پوشش این مجتمع آب شرب مردم را تأمین کرد.

رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان کلات افزود: برای رفع مشکل همزمان کف شکنی چاه در دستور کار امور آب و فاضلاب شهرستان قرار گرفت و همچنان تا رسیدن به عمق مطلوب ادامه خواهد یافت.

وی از شهروندان خواست با توجه به کاهش شدید بارش‌ها صرفه‌جویی و مدیریت مصرف را در دستور کار خود داشته باشند.

 تعداد کل مشترکان شهرستان کلات ۲۸۰۰ فقره و ۷۰ درصد جمعیت شهرستان در روستاها ساکن هستند. 

منبع: ایسنا

کد: 1402052012417

بازگشت