17
مهر

دستیابی صنعت برق به فناوری ساخت رله های حفاظتی تا سطح ولتاژ 63 كیلوولت

به گزارش پايگاه خبري توانير، محمد حسين ملاعليا در گفت وگو با پايگاه خبري توانير ضمن اعلام اين خبر اظهار داشت: معمولاً هر سال شركت توانير براي شركتهاي زير مجموعه متناسب با عملكرد و نيازهاي تحقيقاتي آنها، بودجه تحقيقاتي تصويب مي كند.
وي به تشريح اين روند پرداخت و گفت:« بايد در برنامه پژوهشي هر يك از شركتهاي زير مجموعه، موضوعات مورد نظر، نوع قرارداد منعقده و قراردادهاي جاري و مانده از سال گذشته، مشخص شود تا براساس آن بودجه مناسب در اختيارشان قرار داده شود.
وي به تشريح اين روند پرداخت و گفت: دفتر تحقيقات و توسعه فناوري اين معاونت اولويتهاي اعلام شده از سوي شركتهاي زير مجموعه، شركتهاي دانش بنيان و مراكز پژوهشي را پايش و كنترل كرده و اين اولويتها بعد از تأييد فني در سامانه تحقيقات برق ثبت مي شوند.
معاون تحقيقات و منابع انساني شركت توانير، سامانه تحقيقات برق را دريچه اي براي ورود همه محققان به صنعت برق دانست و اظهار داشت: اين سامانه به محققان حوزه صنعت برق كمك مي كند تا دريابند در حال حاضر چه موضوعات و با چه اولويتي پژوهشي مورد نياز صنعت برق هستند.
وي در ادامه با بيان اينكه دسترسي به اين سامانه تحقيقاتي براي محققان آزاد است، گفت:هر محققي مي تواند وارد اين سامانه شده و ضمن آگاهي از نيازهاي صنعت برق، بر اساس علاقه و تخصص خود اولويتي را انتخاب كند.
معاون تحقيقات و منابع انساني شركت توانير در ادامه به استفاده از محصولات نهايي منتج از نتايج تحقيقات در صنعت برق پرداخت و اظهار داشت: اين محصولات به منظور ورود به چرخه بهره برداري، حتماً بايد مرحله انجام آزمونهاي مطابقت با استانداردهاي توليد را گذرانده باشند.
وي با بيان اينكه بسياري از شركتها و دانشگاهها تصور مي كنند تحقيقات در صنعت برق، فقط شامل بخش سخت افزاري و ساخت دستگاه است، گفت: شركت توانير از هر موضوع تحقيقاتي مرتبط با صنعت برق از قبيل موضوعات مربوط به منابع انساني و اقتصاد نيز استقبال مي كند.
ملاعليا با اشاره به ميزان اهميت دستاوردهاي تحقيقاتي و كاربرد آنها در صنعت برق و همچنين نقش شركتهاي دانش بنيان در اين عرصه اظهار داشت: بسياري از تجهيزات صنعت برق را شركتهاي دانش بنيان توليد مي كنند و سطح و دامنه فعاليت اين شركتها، در حمايت از طرح تحقيقاتي آنها، تأثيرگذار نيست.
وي با اشاره به توليد و ساخت رله هاي حفاظتي در شبكه فوق توزيع توسط يكي از شركتهاي دانش بنيان عنوان كرد: در حال حاضر، ما به فناوري ساخت رله هاي حفاظتي تا سطح ولتاژ 63 كيلوولت در داخل كشور، با قيمت ارزانتر، كارايي مناسب و قابل رقابت با نمونه هاي خارجي دست يافته ايم و در حال حاضر اين محصول با استقرار آزمايشي در خطوط انتقال آخرين آزمايشهاي خود را مي گذراند.
وي در ادامه افزود: با همكاري معاونت علمي، فناوري و اقتصاد دانش بنيان رياست جمهوري، وزارت نيرو و شركت توانير و همچنين تعامل ايجاد شده بين آنها، براساس آيين نامه ابلاغي حمايت از شركتهاي دانش بنيان، مترصد حمايت هر چه بيشتر از تخصص و توانمندي شركتهاي دانش بنيان هستيم تا اين شركتها نيز با ارائه محصولات با كيفيت خود بتوانند نيازهاي صنعت برق را برطرف كنند.
معاون تحقيقات و منابع انساني شركت توانير در پايان در خصوص موضوع استاندارد در صنعت برق اظهار داشت: با توجه به اهميت موضوع استاندارد در صنعت برق، اخيراً توسط مقام عالي وزارت نيرو، نظام نامه استانداردهاي صنعت برق ابلاغ شده كه در آن فرآيندها، مسووليتها و نقش شركتهاي مادر تخصصي و مراكز پژوهشي در آن به خوبي مشخص شده است. شركت توانير در صدد است تا براساس نظام نامه با همكاري پژوهشگاه نيرو و ساير مراكز پژوهشي نسبت به تدوين استانداردهاي مورد نياز، بازنگري استانداردها و دستورالعملها اقدام كند. 

 

منبع: توانیر 

کد: 105842

بازگشت