03
مهر

سامانه پایش و مدیریت برنامه تعمیرات واحدهای نیروگاهی کشور رونمایی شد

به گزارش پایگاه خبری برق حرارتی، با توجه به نیاز مبرم حوزه معاونت راهبری تولید برق حرارتی در خصوص ساماندهی و انضباط بخشی به فرآیند تعمیرات مصوب سالانه نیروگاه‌های برق حرارتی کشور در راستای حفظ و صیانت از سرمایه‌های ملی، راه‌اندازی “سامانه پایش و مدیریت برنامه تعمیرات واحدهای نیروگاهی کشور” در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.
نیازهای تعمیراتی همه ساله در اواخر خرداد از نیروگاه‌ها احصا و پس از بررسی میزان ساعت کارکرد واحدها و سایر ملاحظات از جمله شرایط ذخیره سوخت مایع و میزان تخصیص سوخت گاز نیروگاه‌ها، توسط شرکت برق حرارتی نهایی‌سازی و جهت تایید نهایی به شرکت مدیریت شبکه برق ارسال می‌شود.
پس از تخصیص برنامه توسط شرکت مدیریت شبکه، این برنامه از طریق معاونت راهبری تولید برق حرارتی به منظور اتخاذ تمهیدات و اقدامات لازم به نیروگاه‌ها ابلاغ می‌شود. به طور متوسط حجم تعمیرات همه ساله با رشد حدود ۶ الی ۷ درصدی در حال افزایش بوده که حجم تعمیرات در سال تعمیراتی آتی حدود ۱۰۹ هزار مگاوات ساعت برای ۷۶۵ واحد برنامه‌ریزی شده است.
حذف مکاتبات متعدد مرتبط با درخواست برنامه، درخواست خروج واحد و ارسال گزارش عملکرد، فراهم شدن امکان پیگیری آنلاین درخواست‌ها از طریق سیستم و عدم نیاز به برقراری تماس تلفنی یا ارسال نامه، فراهم شدن امکان گزارش‌گیری دقیق و سریع برنامه‌های تعمیرات واحدها و عملکرد آنها برای تمامی مدیران شرکت مادرتخصصی، شرکت‌های تولید و شرکت‌های مدیریت  تولید برق، فراهم شدن امکان تغییر سریع و مطمئن برنامه‌های تعمیراتی مصوب ابلاغ شده در صورتی یک یا چند برنامه تعمیراتی به هر دلیلی شروع نشود، فراهم شدن امکان برآورد هزینه تامین قطعات یدکی، مواد مصرفی و دستمزد اجرای برنامه‌های تعمیراتی در هر مرحله از کار و به تبع فراهم شدن شرایط لازم برای برنامه‌ریزی تامین نقدینگی مورد نیاز و فراهم شدن امکان نظارت و کنترل خروج به موقع واحدها جهت انجام تعمیرات و در ادامه امکان گزارش‌گیری دقیق وضعیت برنامه‌ها در طول اجرای برنامه‌ها از جمله مزایای راه‌اندازی سیستم جامع مدیریت تعمیرات واحدهای نیروگاهی است.
همچنین در نظر است به منظور کنترل عملکرد نیروگاهها در خصوص برنامه تعمیرات مصوب نیروگاه‌ها در بازه ۱۰ روزه قبل از آغاز برنامه آخرین وضعیت امکان و یا عدم امکان انجام تعمیرات را در سامانه اعلام تا با انعکاس به ستاد و مدیریت شبکه بتواند مبنای بازبینی و جابجایی برنامه قرار بگیرد. بدیهی است پس از استقرار برنامه، این سامانه مبنای ارزیابی اجرای فرایند تعمیرات در نیروگاهها خواهد بود. 

 

منبع: برق حرارتی

کد: 12712

بازگشت